山东银行招聘考试

您当前位置:公务员考试网 > 山东公务员考试网 > 金融招聘考试 > 试题资料 > 2019银行校园招聘考试每日一练(4.12 )

2019银行校园招聘考试每日一练(4.12 )

2019-04-12 13:58:54 公务员考试网 http://sd.huatu.com/ 文章来源:未知

山东金融招聘考试网提供以下信息:2019银行校园招聘考试每日一练(4.12 ), 更多银行招考信息及公考资讯请关注山东金融招聘考试微信公众号(shandongjrzp), 招考答疑请点击加入 2019金融招聘考试QQ群:431686411

  2019银行校园招聘考试每日一练(4.12 )

  Passage 4

  Every Saturday morning, at 9 am, more than 50,000 runners set off to run 5km around their local park. The Parkrun phenomenon began with a dozen friends and has inspired 400 events in the UK and more abroad. Events are free, staffed by thousands of volunteers. Runners range from four years old to grandparents; their times range from Andrew Baddeley's world record 13 minutes 48 seconds up to an hour.

  Parkrun is succeeding where London's Olympic "legacy" is failing. Ten years ago on Monday, it was announced that the Games of the 30th Olympiad would be in London. Planning documents pledged that the great legacy of the Games would be to level a nation of sport lovers away from their couches. The population would be fitter, healthier and produce more winners. It has not happened. The number of adults doing weekly sport did rise, by nearly 2 million in the run—up to 2012—but the general population was growing faster. Worse, the numbers are now falling at an accelerating rate. The opposition claims primary school pupils doing at least two hours of sport a week have nearly halved. Obesity has risen among adults and children. Official retrospections continue as to why London 2012 failed to "inspire a generation." The success of Parkrun offers answers.

  Parkun is not a race but a time trial: Your only competitor is the clock. The ethos welcomes anybody. There is as much joy over a puffed-out first-timer being clapped over the line as there is about top talent shining. The Olympic bidders, by contrast, wanted to get more people doing sports and to produce more elite athletes. The dual aim was mixed up: The stress on success over taking part was intimidating for newcomers.

  Indeed, there is something a little absurd in the state getting involved in the planning of such a fundamentally "grassroots", concept as community sports associations. If there is a role for government, it should really be getting involved in providing common goods—making sure there is space for playing fields and the money to pave tennis and netball courts, and encouraging the provision of all these activities in schools. But successive governments have presided over selling green spaces, squeezing money from local authorities and declining attention on sport in education. Instead of wordy, worthy strategies, future governments need to do more to provide the conditions for sport to thrive. Or at least not make them worse.

  1.According to Paragraph1, Parkrun has ( ).

  A. gained great popularity

  B. created many jobs

  C. strengthened community ties

  D. become an official festival

  【答案】A。通过题干可以定位在第一段,通过阅读前两句可知每天超过五万人在当地的公园跑步,且引发了400场运动在英国和国外等信息,可以推出公园跑很受欢迎。故正确答案是选项A。

  2.Parkrun is different from Olympic Games in that it ( ).

  A. aims at discovering talents

  B. focuses on mass competition

  C. does not emphasize elitism

  D. does not attract first-timers

  【答案】C。文章第三段The Olympic bidders, by contrast, wanted to get more people doing sports and to produce more elite athletes.可知公园跑与奥林匹克的倡导相反,推出公园跑步和奥运会不同在于它并不强调精英主义。故正确答案是选项C。

  3.With regard to mass sport, the author holds that governments should ( ).

  A. organize "grassroots" sports events

  B. supervise local sports associations

  C. increase funds for sports clubs

  D. invest in public sports facilities

  【答案】D。文章第四段第二句If there is a role for government, it should…making sure there is space for playing fields and the money to pave tennis and netball courts, and encouraging the provision of all these activities in schools.讲到政府应该用钱去铺设网球场等。所以提到大众体育,作者认为政府应该投资公共的体育设施。选项D是文章内容的同义替换。故正确答案是选项D。

  4.The author's attitude to what UK governments have done for sports is ( ).

  A. tolerant

  B. critical

  C. uncertain

  D. sympathetic

  【答案】B。在文章末段but转折后说But successive governments have presided over selling green spaces, squeezing money from local authorities and declining attention on sport in education.可知继任的政府卖绿地、减少本地政府的预算同时减少在体育方面的关注度等等,推出作者对英国政府对体育的态度是批判的。故正确答案是选项B。选项A:可忍受的;选项C:不确定的;选项D:同情的,均不符合文意。

问题咨询可加华图金融老师微信

银行招聘考试网推荐:

招考公告招考动态报名入口成绩查询面试名单

银行备考商行备考】【报考指南】【历年试题

线上讲座网校课程笔试课程面试课程

(编辑:小编图图)

上一篇:2019年银行校园招聘每日一练(4.11)

下一篇:没有了

山东华图:sdhuatu 立即关注

1万+
阅读量
15w+
粉丝
100+
点赞数

联系我们
华图教育微信

山东华图教育官方微信

山东华图

济南历下经十路14380号海尔时代大厦西门华图教育

(燕山立交桥西南角)

客服热线:0531-55777000

网站:http://sd.huatu.com

  • 济南
  • 济宁
  • 泰安
  • 聊城
  • 德州
  • 滨州
  • 菏泽
  • 莱芜
  • 临沂
  • 日照
  • 枣庄
  • 青岛
  • 潍坊
  • 烟台
  • 威海
  • 淄博
  • 东营
  • 县级地市

地址:济南市历下区经十路14380号海尔时代大厦西门华图教育(燕山立交桥西南角)

客服热线:0531-55777000

网站:http://jinan.huatu.com

地址:济宁市任城区招生考试服务大厅西临(万达东1000米路北)

客服热线:0537-2317085

网站:http://jining.huatu.com

地址:泰安市万达南广场A区2楼211室

客服热线:0538-6301882

网站:http://taian.huatu.com

地址:聊城市东昌路与卫育路交叉口西南角现代大厦15楼

客服热线:0635-8279891;0635-8279892

网站:http://liaocheng.huatu.com

地址:德城区三八中路阳光国际新城4楼

客服热线:0534-2107000

网站:http://dezhou.huatu.com

地址:滨州市滨城区黄河六路渤海八路向东100米众成大厦4楼

客服热线:0543-3383145

网站:http://binzhou.huatu.com

地址:菏泽市南华康城经典国际大厦A座23层(人民路与八一路交叉口西北角)

客服热线:0530-5398886

网站:http://heze.huatu.com

地址:莱芜市莱城区正顺红石广场107号(红石公园南门对面)

客服热线:0634-6299868;0634-6260868

网站:http://laiwu.huatu.com

地址:临沂市兰山区通达路与金雀山路交汇西北角

客服热线:0539-3108068;0539-3108069

网站:http://linyi.huatu.com

地址:日照市海曲路友谊医院东临(大润发西300米路南)

客服热线:0633-7798520

网站:http://rizhao.huatu.com

地址:枣庄市市中区文化中路福华馨苑西门市16号(体育馆北门对过)

客服热线:0632-3889000;0632-3655518

网站:http://zaozhuang.huatu.com

地址:青岛市南区燕儿岛路8号凯悦中心3楼

客服热线:0532-85971558

网站:http://qingdao.huatu.com

地址:潍坊四平路与民生街路口南200米华图教育

客服热线:0536-2227800

网站:http://weifang.huatu.com

地址:烟台市芝罘区北马路与海港路交汇处阳光100大厦A座505室

客服热线:0535-6700220;0535-6828220

网站:http://yantai.huatu.com

地址:威海市环翠区青岛北路2号中信大厦七层709室

客服热线:0631-5691767

网站:http://weihai.huatu.com

地址:淄博市张店区柳泉路156号天健大厦10楼(茂业天地北邻)

客服热线:0533-2312201

网站:http://zibo.huatu.com

地址:东营市北一路东赵大厦四楼(万达广场对过)

客服热线:0546-8278247

网站:http://dongying.huatu.com